Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس، گروه شهری: شهروندان پایتخت مطالبات زیادی از مدیران شهری دارند از توسعه حمل و نقل عمومی گرفته تا کاهش آلودگی هوا و ترافیک، اما مبارزه با فساد هم از دیگر مطالبات تهرانی از شهردار تهران و شورای شهری‌ها است. با توجه به اینکه مجموعه شهرداری به نوعی پیشانی دستگاه‌های اجرایی به شمار می‌رود، بنابراین کوچک‌ترین کاستی در این مجموعه موجبات بدبینی جامعه را فراهم می‌سازد، به همین دلیل مبارزه با فساد در شهرداری از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر همین اساس انتخاب شهردار تهران توسط شورای شهری‌ها بر اساس ملاک‌های مختلف از جمله مبارزه با فساد صورت گرفت و این موضوع توسط همه اعضای منتخب شورای شهر مورد توجه بوده است.

۳ راهکار زاکانی برای مبارزه با فساد در شهرداری

 علیرضا زاکانی شهردار تهران معتقد است که در شهرداری با چند مورد از جمله اصلاح رویه‌ها، هوشمند کردن فرایندها و همچنین مسئولیت‌پذیری خود پرسنل مبارزه با فساد را  می‌توان به سرانجام رساند. وی درباره این موضوع گفت:پرسنل ما خیلی خوب هستند و وقتی با مسئولیت‌پذیری صیانت را به دست بگیرند، بسیاری از مشکلات رفع می‌شود. 

با تشدید نظارت تخصصی، برخورد با فساد را دنبال می‌کنیم

وی اظهار کرد: به علاوه، با تشدید نظارت تخصصی، برخورد با فساد را دنبال می‌کنیم. در واقع، با این موارد امکانی برای ما فراهم می‌شود که بتوانیم با شفافیت بالا مسیر کار خودمان را همراه با تلاش و کوشش در جهت پیشرفت و آبادانی شهر دنبال کنیم و هم در این مسیر شاهد پاکی و خدمت شایسته باشیم. 

تشکیل خزانه واحد در جهت شفافیت در شهرداری

همچنین شهردار تهران گفت: در شهرداری ۱۲۰۰ حساب و جزایر مالی متعدد وجود داشت که در جهت ایجاد شفافیت آنها را تبدیل به یک حساب واحد کردیم در واقع خزانه واحد شفافیت بر درآمدهای شرکت‌های تابعه ایجاد می کند و در این مدت به ما کمک کرد که به انضباط مالی برسیم.

  مقابله با فساد در شهرداری آغاز شده/ گزارش های عملکرد شهرداری در سامانه شفافیت ارائه شود

شورای شهری‌ها می‌گویند هرچند مقابله با فساد در شهرداری آغاز شده ولی باید گزارش های عملکرد شهرداری در سامانه شفافیت ارائه شود. احمد صادقی رئیس کمیته شفافیت و شهر هوشمند شورای اسلامی شهر تهران گفت: باید گزارش های عملکرد شهرداری در سامانه شفافیت ارائه شود، هنوز گزارش سال قبل کامل نیست، گزارش ها به صورت تخصصی و جدولی ارائه شده که برای مردم قابل فهم نیست و ریز هزینه‌هایی که مردم باید بدانند و مشخص شود که کجا هزینه شده است، در گزارش وجود ندارد که معاونت اقتصادی باید در نوع ارائه گزارش در سامانه شفافیت بازنگری کند.

عضو شورای شهر با بیان اینکه باید ضعف سامانه شفافیت جبران شود، یادآور شد: در بخش هزینه ها و تملک دارایی سرمایه ای و مالی متوسط جذب ۳۲ درصد است. شهرداری تهران در این زمینه ۶۸ درصد عقب است و باید در فرصت باقی مانده تا تفریغ بودجه در اردیبهشت ماه، این موضوع جبران شود و شهرداری حساسیت داشته باشد.

ناصر امانی، عضو شورای شهر تهران  ادامه داد: رسانه ملی در بخش‌های مختلف خبری از شفافیت شهرداری‌های کوچک به دلیل انتشار فیش حقوقی شهرداران‌شان قدردانی کرد و از مابقی شهرداران نیز خواست که فیش حقوقی خود را منتشر کنند.

وی بیان داشت: این در حالی است که شورای شهر تهران مصوبه‌ای دارد که براساس آن باید مزایده‌ها، مناقصه، سفرهای خارجی، فیش حقوقی و ... در شهرداری منتشر شود سامانه باید زودتر بروزرسانی شود لذا از  شهردار تهران می‌خواهم که نسبت به بارگذاری اطلاعات بر روی سامانه اقدام کنند.

سامانه شفافیت حتما به روزرسانی می‌شود/ از اواخر سال 98 اطلاعات بارگذاری نشده است

درباره این موضوع به سراغ عبدالمطهر محمدخانی سخنگوی شهرداری تهران رفتیم وی در این زمینه به خبرنگار فارس، گفت: سامانه شفافیت حتما به روزرسانی می شود حدود دو سال می‌گذرد این سامانه بروزرسانی نشده و حتی از اواخر سال 98 و اوایل 99 اطلاعات لازم بارگذاری نشده است.

وی افزود: مدیریت شهری در دوره جدید به دلیل موضوع تغییرات مدیریتی، انتصابات جدید و فرآیندهای کاری مقداری طول کشید که اقدامات لازم را در بروزرسانی سامانه شفافیت انجام دهد و اکنون با جدیت این مسأله در دست اجرا است.

همه معاونت‌ها و سازمان‌ها اقدامات لازم برای بارگذاری اطلاعات را آغاز کرده‌اند

وی با اشاره به اینکه اعضای شورای شهر هم پیگیر این قضیه هستند و بر آن تأکید دارند گفت:‌همه معاونت‌ها و سازمان‌ها اقدامات لازم برای بارگذاری اطلاعات را آغاز کرده‌اند و نهاد پیگیری‌کننده این مسأله در شهرداری مرکز سلامت اداری شهری است که این مرکز زیرمجموعه معاونت برنامه‌ریزی، توسعه سرمایه انسانی و امور شورای شهرداری تهران قرار دارد.

 هر اطلاعاتی که الزام قانونی برای انتشار آن باشد حتما در سامانه شفاف بارگذاری خواهد شد

وی در پاسخ به این پرسش که آیا سامانه جدیدی برای بارگذاری اطلاعات ایجاد می‌شود یا همان سامانه قبلی بروزرسانی می‌شود گفت:‌همان سامانه قبلی بروزرسانی و بهینه می‌شود و هر اطلاعاتی که الزام قانونی برای انتشار آن باشد حتما در سامانه شفاف بارگذاری خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه مسائلی مانند سفرهای خارجی و همه قراردادها در شهرداری و زیرمجموعه‌های آن بر اساس مصوبه مربوطه در شورای شهر باید در سامانه شفاف بارگذاری شود، گفت: البته الزام قانونی برای انتشار رسمی و علنی حقوق‌ها و دستمزدها نیست ولی با این وجود این موضوع به سازمان اداری و استخدامی کشور اعلام می‌شود و آنها در جریان حقوق‌ها و دستمزدها هستند.

در ماه‌ آینده بروزرسانی سایت شفافیت نهایی خواهد شد

وی گفت:‌ان‌شاءالله در ماه‌ آینده بروزرسانی سایت شفافیت نهایی خواهد شد و همه موضوعات مربوطه اعم از قراردادها، سفرها و ... در این سایت برای اطلاع عموم شهروندان بارگذاری می‌شود.

گفتنی است؛  سامانه شفافیت با هدف شفاف‌سازی اقدامات و قراردادهای شهرداری تهران راه اندازی شد و اطلاعات و داده‌های انواع قراردادها و فعالیت‌های شهرداری را به شیوه‌ای آزاد در اختیار شهروندان قرار می‌دهد. در آغاز این سامانه با انتشار قراردادهای کلان شهرداری تهران شروع به کار کرد و در ادامه فهرست اسامی دریافت کنندگان طرح ترافیک خبرنگاری، لایحه پیشنهادی بودجه ۹۷، بودجه مصوب سال ۹۷، اطلاعات مدیران و کارکنان شهرداری تهران، اطلاعات سفرهای خارجی کارکنان، گزارش عملکرد مالی شهرداری تهران، لایحه بودجه شهرداری تهران پیشنهادی سال ۱۳۹۸ و نمایش اطلاعات شهرسازی شامل اطلاعات پروانه‌های صادره در باغات و پروانه‌های دارای تغییر کاربرد سال ۹۷ به آن افزوده شدولی این موضع از اواخر سال 98 ابتر ماند و اطلاعات دیگر بروزرسانی نشد.

مخاطبان فارس من  اکنون با ثبت سوژه‌ای با عنوان شهرداری تهران سامانه شفافیت خود را راه‌اندازی کند مطرح کرده‌اندکه با توجه به سوابق آقای علیرضا زاکانی در مبارزه با فساد و رانت از ایشان و مسئولان انقلابی شورای شهر تقاضا داریم در اسرع وقت سامانه‌ای برای اطلاع‌رسانی درباره اطلاعات مالی اعم از هزینه‌ها، درآمدها و گزارشات دوره‌ای و طرح‌های توسعه شهری و مناقصه و مزایده‌ها و حقوق و مزایای کارکنان خود راه‌اندازی کند.

اکنون سخنگوی شهرداری تهران خبر از بروزرسانی این سایت داده و قرار است تا ماه آینده اقدامات زیادی در این راستا و بارگذاری اطلاعات صورت گیرد.

انتهای پیام/

 

 

منبع: فارس

کلیدواژه: سامانه فساد در شهرداری بارگذاری اطلاعات سامانه شفافیت سامانه شفاف مبارزه با فساد شهرداری تهران شهردار تهران شورای شهر گزارش ها خواهد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۷۹۶۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پس لرزه قرارداد پنهانی و ۲ میلیارد یورویی زاکانی با چین /علیرضا بیگی: هیچ ترسی وجود ندارد و هرکسی هرجا ایستاده فکر می‌کند باید چپاول کند

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، روزنامه هم میهن در گزارشی نوشت؛

برخی از مردم تهران بر آن عقیده بودند که نمایندگان مجلس – حداقل نمایندگان مردم تهران در مجلس – باید این موضوع را از احمد وحیدی، وزیر کشور و سازمان‌های نظارتی پیگیری کنند. با وجود این مطالبه اما نمایندگان مجلس در آخرین روزها از وجود این قرارداد نجومی اظهار بی‌اطلاعی کردند و برخی از آنها این موضوع را در حد خبرهای منتشرشده در رسانه‌ها پیگیری کردند و حاضر نشدند به آن واکنش نشان دهند؛ درحالی‌که برخی از اعضای سابق شورای شهر تهران در مجلس حضور دارند و از اهمیت این قرارداد باخبر بودند. از سوی دیگر انتظار می‌رفت به دلیل اهمیت تهران به عنوان پایتخت ایران و تاثیری که بر دیگر شهرها می‌گذارد، اعضای کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها به این موضوع ورود پیدا کنند اما اینطور به نظر می‌رسد که حمل و نقل عمومی شهر تهران برای نمایندگان خودروسوار مهم نیست.

احمد علیرضابیگی، عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس درباره قرارداد ۲ میلیارد یورویی شهرداری تهران با چین به هم‌میهن گفت: «شهرداری می‌تواند با کشورهای خارجی قرارداد ببندد اما نه قراردادهای پنهانی یا دارای ایرادات. وزارت کشور هم در این مورد نظریه تخصصی خود را می‌دهد. اما دستگاه‌های نظارتی باید به این موارد ورود پیدا کنند.»

او افزود: «شورای شهر بر عملکرد شهرداری نظارت دارد و باید براساس چارچوب‌ها عمل کند. اما دستگاه‌های نظارتی هم باید بر عملکرد دستگاه‌های مختلف از جمله شهرداری نظارت داشته باشند. اینطور به نظر می‌رسد که نظارت و خوفی از این دستگاه‌ها وجود ندارد. بنابراین هر کسی هر جا ایستاده فکر می‌کند باید چپاول کند.»

علیرضابیگی با اشاره به اینکه تمام این موضوعات سیاسی است، تاکید کرد: «این به نوع حکمرانی در کشور برمی‌گردد. در مدل حکمرانی کنونی اراده مردم را به حداقل رسانده‌ایم. وقتی مردم حس کنند نظر و اراده آنها تعیین‌کننده است، نظارت را توسعه می‌دهند و نتیجه آن روی کار آمدن شورای شهری است با پشتوانه مردمی که به مردم بدهکار است و باید پاسخگوی شهروندان باشد؛ چراکه باز هم باید درِ خانه مردم برود برای گرفتن رای؛ پس سعی می‌کند رضایت مردم را به دست آورد. رضایت مردم وقتی به وجود می‌آید که شورای شهر به نیابت از آنها عمل می‌کند. وقتی این اتفاق نمی‌افتد مردم کنار می‌مانند و نظارتی اتفاق نمی‌افتد. اگر نظارتی هم وجود داشته باشد در مقابل آن مقاومت می‌شود. با این روند شاهد پیشرفتی نخواهیم بود.»

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901620

دیگر خبرها

  • درویشیان: گشت ارشاد مدیران با جدیت اجرا شده است
  • دولت با کسی تعارف ندارد
  • دستگاه‌های مشمول شفافیت در مشترک قوای ۳گانه مشخص می‌شود
  • سوالی که گم شد؛ قرارداد خرید اتوبوس از چینی‌ها کجاست؟
  • پس لرزه قرارداد ۲ میلیارد یورویی زاکانی با چینی‌ها | هرکس فکر می‌کند باید چپاول کند؟
  • پس لرزه قرارداد پنهانی و ۲ میلیارد یورویی زاکانی با چین /علیرضا بیگی: هیچ ترسی وجود ندارد و هرکسی هرجا ایستاده فکر می‌کند باید چپاول کند
  • قرارداد خرید اتوبوس از چینی‌ ها کجاست؟
  • قرارداد خرید اتوبوس از چینی‌ها کجاست؟
  • اطلاعات املاک واگذار شده شهرداری تهران منتشر شود
  • خروج علیه شهردار تهران